31 OCAK 2023 5 Aralık Dünya Toprak Günü Kutlu Olsun Happy World Soil Day Çevre Koleji, çevrenin ve toprağın önemini vurgulamak ve okul genelinde farkındalık yaratmak amacıyla Dünya Toprak Günü’nde birçok etkinlik gerçekleştirdi. Yabancı Diller Bölümü tarafından düzenlenen etkinliklerde öncelikle tüm öğrenciler ve öğretmenler okula yeşil ve kahverengi tonlarında kıyafetlerle gelerek toprağın ve yeşilin önemine dikkat çektiler. 1 ve 2. sınıf öğrencilerimiz toprak ile ilgili bir video izlediler. Günün anlam ve önemi ile ilgili resim ve posterler hazırlayıp sınıf kapılarına astılar. 3. Sınıf öğrencileri Dünya Toprak Günü ile ilgili resimler çizip, sloganlar yazdılar ve sınıf kapılarına astılar. 4, 5 ve 6. sınıf öğrencilerimiz “Dünya Toprak Günü”nde kendi duygu ve düşüncelerini yansıtan posterler hazırlayıp farkındalık hareketine katılarak toprağın yaşam için ne kadar önemli olduğunu vurguladılar. Öğrencilerimizin hazırladıkları çalışmalar panoda sergilendi. 7. sınıf öğrencilerimiz, “Çevremizi veDünyayı Koruma -Erozyon” temalı İngilizce videoyu izledikten sonra grup çalışması yaparak T-shirt üzerine günün anlam ve önemiyle ilgili özgün sloganlar yazarak yaratıcı tasarımlar oluşturdular. Organised by the Foreign language department, there were numerous activities held at Çevre College with the aim of emphasizing the importance of soil on World Soil Day. Firstly, all the students as well as the teachers were dressed in green and brown to attract attention to the colour of soil and vegetation. 1st and 2nd graders watchedavideoabout soil anddrewpictures and prepared posters and displayed them on the classroom doors. 3rd graders wrote slogans, drew pictures about World Soil Day and hung them on classroom doors. Our 4th,5th and 6th grade students participated in the awareness celebrations of the “World Soil Day” preparing posters that reflected their thoughts and feelings. They emphasized how vital soil is for life in general. Project works prepared by our students were displayed on the noticeboard. Our 7th grade students worked on t-shirts after watching an awareness video about Erosion and environment protection in their English lessons. They wrote their own slogans in English and created their own unique designs referring to World Soil Day.