79 HAZ ø RAN 2023 IELTS Sınavına Rekor Sayıda Katılım Yurt Dışı Eğitim’de İzlenecek Yol 3 Haziran Cumartesi günü IDP sınav merkezi tarafından uygulanan IELTS sınavı Çevre Lisesi 10. sınıflardan 51 kişinin katılımıyla gerçekleşti. İngilizce dil yeterliğini uluslararası bir standartta test eden IELTS, ayrıca yurt dışı üniversite kabullerinde de talep edilmektedir. İngilizce okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerinin test edildiği sınav sonucu temmuz ayında açıklanacaktır. Çevre Lisesi 10. sınıf öğrencilerinin velileri için düzenlediğimiz “Yurt Dışı Eğitim” konulu seminerimiz 28 Mart tarihinde online olarak gerçekleşti. Çevre Lisesi öğrencilerine bu alanda rehberlik eden “Admittance Education” danışmanlığın sahibi, aynı zamanda okulumuza da yurtdışı eğitim danışmanlığı yapan Yeşim Erez, yurt dışı üniversiteleri seçim kriterleri ile bu üniversitelere hazırlık süreci hakkında veli ve öğrencilerimize detaylı bilgiler verdi. Record Attendance in IELTS Walkthrough to Studying Abroad On Saturday, June 3, the IELTS exam administered by the IDP exam center was held with the participation of 51, 10th grade students from Çevre High School. Testing English language proficiency at an international standard, IELTS is also requested for overseas university admissions. The results of the exam, in which English reading, writing, listening and speaking skills are tested, will be announced in July. Our seminar on “Abroad Education”, which we organized for the parents of Çevre High School 10th grade students, was held online on March 31st. Yeşim Erez; the owner of “Admittance Education” consultancy who also works as a consultant for Çevre High School students, gave detailed information to our parents and students about the selection criteria and preparation process of foreign universities.