OCAK 2024 14 Dil Bayramı Çevre Lisesinde Mangala Turnuvası Dil Bayramı Etkinlikleri çerçevesinde ortaokul öğrencilerimiz Türkolog ve Türk Dil Kurumu Uzmanı Sayın Âdem Terzi ile çevrim içi bir söyleşide buluştu. Türkçenin zenginliği ve güzelliği, dil ve düşünce ilişkisi, kelimelerin anlamlarını kavramanın önemi ve son zamanlarda dilimize yerleşme eğiliminde olan yabancı kelimeler üzerine farkındalık yaratan söyleşi aracılığıyla dilimizin zenginliği ve önemi bir kez daha vurgulandı. Dil Bayramımızın 91. yılı kutlu olsun. Çevre Koleji Hazırlık-9-10 ve 11. sınıf öğrencileri, Akıl Oyunları Klubu öğretmenlerimiz Pınar Övseme ve Yeşim Altunbaş önderliğinde gerçekleşen “Mangala Turnuvası“nda kıyasıya yarıştılar. 21, 22, 23 Kasım tarihlerinde yapılan Mangala Turnuvası ile öğrenciler oyun stratejisi planlama, rakibin hamlesini öngörme, beklenmedik durumlara anında tepki gösterebilme gibi beceriler kazandılar. Turnuvayı başarıyla tamamlayan 11 A sınıfından Oğuzhan Uz isimli öğrencimizi tebrik ediyoruz. Language Festival Mangala Tournament in Çevre High School TurkishLanguageFest’ isbeingcelebratedwithgreat enthusiasm at Çevre. Our Middle School students met with Âdem Terzi, both an expert at Turkish Language Institution and a Turkologist. Through this event, our students had the oppportunity to learn directly from the expert about the linguistic richness of their mother tongue and how to use Turkish language correctly. Prep-9-10 and 11th grade students of CEVRE College, competed in Mangala Tournament which was organized by Pınar Övsemeand Yeşim Altunbaş. Through MANGALA Tournament held on 21th-23th November 2023, students gained skills such as planning game strategy, predicting the opponent’s move and reacting to unexpected situations. The winner(11A-Oğuzhan Uz) of the Mangala Tournament was awarded.