29 OCAK 2024 Dünya Toprak Günü Kutlu Olsun! Happy World Soil Day Canlıların hayatının varlığı ve sürekliliği için vazgeçilmez olan toprağın önemine dikkat çekmek amacı ile Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nca Aralık 2013 tarihinde kabul edilen Dünya Toprak Günü her yıl 5 Aralık tarihinde kutlanmaktadır. Çevre Koleji öğrencileri de bugünü Lise Fen Bilimleri Bölümü rehberliğinde farkındalık oluşturarak kutladılar. Toprağın beslenmemizdeki önemi ve korunmasını anlatan resim sergisi ile yapraklardan kolaj çalışmasının yanı sıra 1. sınıf öğrencileri 11.sınıf öğrencilerinin desteğiyle tohum ekme faaliyeti yaparak keyifli vakit geçirdiler. The United Nations General Assembly designated December 5th as World Soil Day in December 2013 to highlight the crucial role of soil, indispensable for the existence and continuity of living organisms. Çevre College students, led by the High School Science Department, organized activities such as an art exhibition highlighting the significance and quality of soil in our nutrition, collage work with leaves, and bringing soil and seeds together with the support of both first-grade youngsters and eleventh-grade seniors.